Шок! Според Борисов излиза, че над 1 милион българи нямат храна

Над 526 000 нуждаещи се българи получават пакети с храна, патронажна грижа или топъл обяд. Това са възрастни, хора с увреждания или с ниски доходи, самотни родители, както и поставени под карантина.
Близо 26 000 души са посещавани от екипите на патронажа, като им се доставят храна и лекарства. По програмата „Топъл обяд у дома“ храна получават над 26 400 души. Отделно пакети с храна ще достигнат и до 470 000 нуждаещи се. Във времето на пандемия държавата полага грижи за всички свои граждани.

Работим активно, за да продължим с тези програми и догодина.

Facebook, Бойко Борисов

НАЛОЖИТЕЛЕН КОМЕНТАР: Ясно е, че текстът не го е писал Борисов. Но се публикува от негово име, а той дори не го е прочел. Първо се хвали, че 526 000 нуждаещи се българи получават пакети с храна. След това прибавя още 26 000, които са посещавани от патронажа, и които също получават храна. Те влизат ли в горната сметка? В следващото изречение Борисов ни съобщава, че 470 000 нуждаещи се получават и те пакети. Ако това са същите хора, откъде идва разликата? Ако са други, излиза, че има над 1 милион българи, които нямат храна – една шеста от населението на „преуспяващата“ икономика… Това в графата „Успехи“ на Борисов и управлението ли да го запишем? А защо Борисов не съобщава кои фирми пълнят пакетите и колко струва това? Минало ли се е през процедура за обществени поръчки или се е възложило директно поради извънредната ситуация? Кой плаща и кой осигурява транспорта? По какви критерии се пишат списъците? Това са важни неща. Горната глупост предизвиква повече съмнения, отколкото доверие в загрижеността на премиера. Когато няма прозрачност, се появяват съмнения за корупция.

frognews

Facebook Коментари