Тома Биков: Румен Радев саботира изборите и създава хаос

ГЕРБ прави изявление в Централата на партията. Изявлението е непосредствено след обръщението към нацията на президента Румен Радев.

Бих искал да ви припомня как се стигна до днешния указ на президента. През цялото лято президентът искаше избори през ноември. След това зададе датата 28 март, каза Тома Биков.

За нас новата дата е напълно приемлива, но с някои притеснения, посочи той.

Радев поиска да се направят промени в изборното законодателство, но ние няма да внесем нито една от промените, които Радев предложи. Ако опозицията от БСП и ДПС решат за преразгледат становището си да не се правят промени, нека ги внесат. Ние няма да ги подкрепим. Защото това би обслужило неясни интереси, коментира Биков.
Няма да коментираме встъпителната част на словото на Радев, защото тя няма връзка с темата. Още днес призоваваме изирателите да упражнят правото си на глас, заяви той.

Не виждам разлика между 28 март и 4 април, но по-интересно е чия дата е 4 април и каква разлика прави със седмица по-рано, коментира Георг Георгиев.

Преплогам, че Радев не е чел изборния кодекс, нито международни актове. Президентът иска да нарушим съветите на Венецианската комисия и с дорите практики, които идват от съда на правата на човека, посочи Георгиев.

Давам си сметка, че Радев трябваше да оправдае нищо правенето си за 4 години, но това не може да става за сметка на изборното право. Радев не мисли за всички български граждани еднакво. Свикнахме с това да чертае разделителни линии, посочи Георгиев.

Арменският Великден и католическият Великден ще са на 4 април, а това със сигурност ще създаде проблеми у нас и за българите в чужбина. Безсмислена е промяната от 28 март на 4 април, отсече той.

За гласуването по пощите трябва да има време да се свържат пощенските служби и да се извършат още много други действия по координацията, а 90 на сто от света е в пълен локдаун. А тук говорим за напълно самоцелни предложения на Радев за промяна в изборното законодателство. За съжаление, президентът, търсейки индулгенция за своето безсмислие, се опитва да създаде хаос и да насади чувството у хората да не гласуват и хората да бъдат разочаровани, коментира още Георгиев.

Президентът да прекрати линията на саботиране на изборния процес, той се опитва да внуши недоверие и да разколебае хората, призова Тома Биков.

Не машините и пликовете, а хората гласуват, заяви още Биков.

pik.bg

Facebook Коментари