СКАНДАЛНО: Каракачанов продаде 15 дка и 5 сгради за по 3,09 лв./кв.м

Сделка директно за затвора! Военният министър Красимир Каракачанов е подписал скандална продажба на 15 декара и 5 сгради на МО за 43 250 лева, разкри информатор на Narod.bg от ведомството, бесен на поредната „шкембе войвода” далавера. Дали е случайно, че фирмата купувач е регистрирана на адрес, отстоящ на стотина метра от централата на ВМРО на пъпа на София, пита източникът на Narod.bg.

Простата сметка сочи, че цената на земята излиза по 3,09 лева за кв. м., като в цената са включени сгради и подобренията в тях. Документите, с които Narod.bg разполага, сочат, че купувач е „Химремонтстрой” АД, която се управлява от 46-годишният Виктор Алберт Бенбасат. Проверката ни показа, че бизнесменът до 2017 г. е бил в директорския борд на държавната компания „Монтажи“, която три пъти беше обявявана за продажба по времето, когато шеф на Агенцията за приватизация беше министърът на икономиката в третия кабинет на хунтата ГЕРБ Емил Караниколов, но така и не се намери купувач за нея.

В борда на директорите на облажилото се АД влизат още 6-годишният Владимир Николаев Мънев, 33-годишният Рангел Огнемиров Димитров и 40-годишният Христо Евгениев Януцев. Фирмата е регистрирана в София на адрес „Георг Вашингтон” 41. Мястото е буквално на стотина метра от партийната централа на Каракачанов на ул. „Пиротска” №5.

„Химремонтстрой” има клонове в Димитровград, Видин, Бургас и Девня. Освен това фирмата купувач на златните армейски имоти за жълти стотинки участва като собственик в много дружества.

Facebook Коментари