Сачева: Ще даваме по 50 лв на пенсионер и ще сме първи на изборите

Има ваксинационен план, който трябва да се следва. Не бих се ваксинирала освен ако не дойде моят ред според имунизационния план. Това заяви пред Би Ти Ви министърът на труда и социалната политика Деница Сачева по повод имунизирането на общински съветници в Сандански. По думите й хората в Сандански, които са позволили ваксинирането им, вече съжаляват за нарушаването на имунизационни план.

Деница Сачева каза, че на този етап под 20% искат да се ваксинират, но тя изрази оптимизъм, че с течение на времето процентите ще варират.

„Няма да се разпускат мерките преди 31 януари. Тази седмица или по-скоро следващата ще се вземе решение за мерките“, коментира тя.

Социалният министър коментира, че е много труден балансът между здравните мерки и икономически мерки.

„Президентът започна консултации с особен вид политически субекти включително и партии, които са в процес на заличаване“, обяви Деница Сачева. По думите й президентът по този начин опорочава процеса и се опитва да намери вариант за промяна на датата на изборите. „Търси здравни причини за един акт, който е политически“, добави тя и изрази възмущението си от консултациите с партията на Костадин Костадинов, по-известен и като Коста Копейкин, която е в процес на заличаване.

„Нито една дата не ни притеснява. Когато и да бъдат изборите, ние ще сме първа политическа партия. Президентът обяви датата 28 март, така че нека да бъде 28 март“, призова министърът на труда и социалната политика.

„Президентът трябва да поеме отговорност за решенията си“, отсече Сачева.

„На този етап е ясна коалицията ни със СДС. Предстоят още разговори и изясняване“, сподели социалният министър. По думите й вариантите пред ГЕРБ за коалиция са с партии, с които са се явявали и досега.

Възможно е допълнителните 50 лв. за пенсионерите да продължат и след месец март„, каза още тя и добави: „През април пенсионерите под прага на бедността ще получат допълнително 120 лв. Това са пенсионерите, които получават пенсии между 300 и 365 лв.“, уточни Деница Сачева.

pik.bg

Facebook Коментари