Проучване: Само в България се чака 28 часа за линейка

28 часа в очакване на линейка… Това само в България може да случи. Фрог провери какви са стандартите за реакция по света и наистина такова нещо няма никъде. На Спешна помощ хората с обаждат когато случаите са спешни и реакцията на медицински лица е наложителна. В днешните условия на COVID-19 страхът и паниката за живота на близките увеличават обажданията, но това не бива да е оправдание.

Условията, оборудването и начина на работа у нас също драстично се отличават, но за това нямат вина нито медиците, които са избрали тази професия, нито пациентите, които са се разболели. Състоянието на спешната помощ у нас е по вина на управляващите.

Ето какво откри Фрог за това как е уредена спешната помощ по света, кой отговаря за нея и какви са стандартите за реакция. Източник на по-голямата част от информацията е от страницата на Emergency medical services в Уикипедия и всеки може да я провери.

Първо може да видите как изглежда в повечето случаи една частна линейка у нас. Снимката е от Facebook, а обявата е за съчетани услуги на спешна помощ, траурна агенция и при социални нужди.

Цялата статия

Facebook Коментари