Нидал Алгафари: „Президентът ни направи за резил пред целия свят“

Протестите физически, може би, приключиха. Малцина са онези, които се чудят какво да правят вечерно време и въпреки студа, въпреки дъжда излизат да изразят недоволството си. Всеки си има негово недоволство. Със сигурност има много хора, които не са излизали по площадите, но имат претенции към властта и правителството, но смятат в момента, понеже народът ни е много мъдър, че да катурваш едно правителство, на което му остават 3-4 месеца до редовни изори, е абсолютно безсмислено. Затова смятам, че голяма част от хората ще преосмислят това, което се е случило в последните 8-12 години и истинските протестиращи ще се покажат на изборите през април. 

Радев видя възможност да яхне една вълна, яхна я и си мислеше, че тази вълна ще го докара до невероятен рай, до някакъв остров, но явно това не се случи. Хората в България са много по-мъдри и от политиците, и от пандемията, и от времето. Ще изчакаме до април. Сега има всякакви напъни, социолози се напъват да се продадат на някого, затова пишат всякакви цифри. Април ще покаже дали хората са доволни или не, дали са достатъчно мъдри или не. Радев успя да направи някакъв имидж за някакъв отрязък от времето си, но с това той залезе така, както залязаха хората по площадите

За мое най-голямо съжаление, направиха всичко по силите им да станем за резил и за кашмер в света на дипломацията. Ще влезем в учебниците за това как не трябва да се прави в дипломацията. Съжалявам за това, че трябваше, за да отидеш на някакъв форум, да направиш такъв цирк. Радев може да го има, може да го няма след време, но българската държава и дипломация ще остане и винаги ще ни се присмиват за този гаф. Най-вероятно ще влезем в аналите на дипломацията, както са влезли гафовете, правени от големите в политиката. Сещам се, че преди време за независимостта на Кипър кралицата отива там, но в същото време там още не е развита на ниво дипломация, и те й се нахвърлят да я целуват. Тя се качила на самолета и се върнала обратно. И за нас ще има дипломатически шегички. Толкова е могъл Радев да направи, толкова им е бил акълът на съветниците му, за да направят това – то не е и гаф, а позорище.

 Та тези, които си харесват Радев, ще си продължат да си го харесват и ще е виновна пандемията, световната конспирация или Борисов. Но тези, които не го приемат, ще му се присмиват дълго време. Най-важното е, че той, със своите действия, ни направи за резил пред целия дипломатически свят. 

pik.bg

Facebook Коментари