Младежкото ДПС: Колко лидери имат късмета да имат учител като Доган?

Делегатите от осмата национална конференция на младежите от ДПС избират свой председател онлайн днес. Единствената номинация е тази на настоящия зам.-председател на младежката организация – Сезгин Мехмед.

„За много хора единството в многообразието е просто израз, но за нас това е кауза“, заяви лидерът на Младежкото ДПС – евродепутатът Илхан Кючюк, който от 8 години го ръководи, на конференция, която се провежда онлайн под мотото „МЛАДЕЖКО ДПС – БЪДЕЩЕТО ДНЕС“.

Електронният форум, който през лятото беше отложен заради коронавируса, събра 350 делегати от 357 имащи право да участват.

„Заедността, като човешка близост, и сега се трансформира в сегашната конференция. С младежки акции показахме, че никой няма да бъде изоставен в това изпитание – пандемията“, заяви Кючюк, който евродепутат от групата на либералите в ЕП е начело на младежката организация вече 8 години.

„Да си поставим най-високите цели и най-високите стандарти, за да бъдем крачка пред другите. Хиляди сме заедно в този момент. Именно пандемията със своята изолация и ограничения показа колко силно се нуждаем един от друг“, подчерта той, цитиран от Дарик радио.

Младите ни хора се ползват с доверие пред европейските ни партньори„, заяви лидерът на Младежкото ДПС, като припомни, че те бяха домакини на световни форуми на либералите.

„Именно уникалният политически модел у нас може да допринесе за развитието на Западните Балкани“, акцентира Кючюк.

Той изтъкна, че за младежите в ДПС имат много добри учители, в които се вслушват. 

Кючюк посочи, че младежите са признателни на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган и на лидера на партията Мустафа Карадайъ, който е и първият председател на Младежко ДПС.

„Важно е да сме признателни и да не забравяме нашите учители. Д-р Доган казва, че най-ценният капитал на един политик е знанието. Но колко от съвременните лидери са склонни да преминат тест за политическа култура и подготвеност?“, припомни Илхан Кючюк и зададе риторичния въпрос: „Колко от тях имат късмета да се учат лично от такъв учител?“.

„Мустафа Карадайъ, като първи председател, положи основите на Младежко ДПС“, изтъкна още Кючюк. 

„Налагаше ни се да вземем и трудни решения, като това – да напуснем Националния младежки форум, въпреки че бяхме сред учредителите му, но нямаше как да съжителстваме с крайния национализъм“, каза още в отчета си лидерът на младежите в ДПС.

17 г. съм част от ДПС. Моят ангажимент към Младежко ДПС ще продължи във времето“, завърши речта си на дигиталната конференция лидерът на младежката организация.

Поздрави онлайн поднесоха европейските либерали в лицето на Мартин Коте и либералите от Северна Македония, от чието име приветствие поднесе Димитър Ванчов.

dir.bg

Facebook Коментари