Минути преди изборите – ключови щати ще решат бъдещето на САЩ

Остават броени часове до президентските избори в САЩ. Вероятно Джо Байдън ще е в Уилмингтън, Далауеър в изборната нощ. Той и екипът му са избрали това място, защото Байдън живее тук, а и защото в продължение на 36 години той е сенатор от щата.

Според журналиста и бивш репортер на Си Ен Ен Брайън Дженкинс ще победи този кандидат, който спечели битката в ключовите щати.

„Социологическите проучвания показват, че Джо Байдън води с комфортна преднина. Но това, което има значение и ще промени надпреварата са ключовите или така наричаните колебаещи се щати. И по-конкретно Пенсилвания, Мичигън, Уисконсин, които бяха спечелени от Доналд Тръмп през 2016 г.

Но според избирателната система в Съединените щати популярният вот няма никакви значение. Това, което има значение, е електоралният вот. Тръмп печели точно тези щати, които в предишните президентски избори винаги гласуваха за демократите. Така че е важно Тръмп да спечели отново тези щати. Но ако Байдън ги спечели, най-вероятно ще събере необходимите му 270 електорални гласа, за да стане президент. Ако спечели и Флорида, Аризона и Северна Каролина, ще му дадат достатъчна преднина, за да е трудно на Тръмп да оспори изборните резултати“, коментира журналистът.

Към момента социологически проучвания показват преднина за Джо Байдън пред Доналд Тръмп. Но при изборната надпревара преди 4 години Хилъри Клинтън спечели популярния вот, но изгуби изборите.

Facebook Коментари