Караянчева: След 4-ти април ГЕРБ работи, за да победи Румен Радев наесен

„Оставането на власт удари рейтинга на ГЕРБ, но така постъпва една партия, която има волята да се държи не популистки, а национално отговорно“, това заяви в интервю за БТА председателят на 44-то Народно събрание Цвета Караянчева.

„В момента се готвим за парламентарните избори. Веднага след това започваме да работим, за да победим Румен Радев през есента (когато е вотът за държавен глава – б.р.)“, подчерта тя.

По думите й отношението на президента към парламента е станало ясно още в началото на този мандат и през всичките четири години настоящото Народно събрание (НС) е критикувано от него.

В края на мандата Караянчева обобщава работата на парламентарните групи като „много остро противопоставяне, противопоставяне на всяка цена в пленарната зала“.

Според нея коалицията ГЕРБ и „Обединени патриоти“ е работила и продължава да работи в едни от най-трудните месеци за страната ни. А ГЕРБ е готов отново да управлява.

„Трябва да направим възможното, за да повишим избирателната активност, категорична е председателят на НС. На консултациите при президента подчертах, че манипулациите на политическите ни опоненти за опорочаването на вота само свалят избирателната активност, отблъскват хората“, добави тя.

dir.bg

Facebook Коментари