Ива Николова: Протестиращите са малоумници, които нападат хора

Хулиганската гнусотия в държавата вече мина всякакви граници.

След като месеци наред вандали под маската на „протестиращи граждани“ омазаха сгради, оскверниха църкви, нападаха хора и осраха, включително и буквално, улици и площади, сега вече започнаха да разбиват вратите на домовете на хората и да нахлуват вътре с явното намерение да се разправят с тях.

Вчера една дунда, която от сума време се представя за кахърна майка, призоваваше метежниците пред Министерския съвет да нахлуят вътре и да ги напляскат. И кого? Вътре бяха доста лекари, все шефове на болници, които се борят с коронавируса – Мутафчийски, Балтов, Богов. Ама дундата, която от висене по площадите сигурно вече е забравила как изглежда детето й с увреждания, иска да ошамари лекарите.

Браво, майко! Браво, протестърке, дето системата все те убива, само че ти си от живо по-жива, добре охранена, че и на бой налиташ!

А сетне някакви пияни „борци за граждански права“ се вживели в ролята на недосегаеми съдници и най-буквално нападнали хора, които се възмущават от техните безобразия, и домовете – им явно с цел да ги изтребят. Понеже един вариклечковци вече месеци наред им внушават, че те са „пътят, истината и животът“ и могат да се мяткат по всеки гражданин на улицата, който не си пада по тях, и по най-гаменския начин да го оскърбяват и назидават.

А полицията… Ех, полицията! Тя иска по-високи заплати. За какво бе, момчета?! За това, че под благите ви погледи и пълното ви бездействие тоя башибозук безнаказано вилнее от месеци из града, а хората се чувстват като поръчани от комунистическия филм „Черните ангели“? Какви ти „черни ангели“?! Ония убийци наистина изглеждат като ангели в сравнение с тия озверели лумпени. Поне красиви и талантливи актьори изиграха образите им. А тия – да си плюеш в пазвата, само като ги видиш по телевизията, камо ли да ги срещнеш на улицата. И запевчиците им – от бездарен по-бездарен. Във всяко отношение.

Знаем как ще се оправдае полицията за това положение: ами, не ни дават. Знаем и кой не им дава.

Знаем също така, че Бойко Борисов много обича простестърите. Само че не знаем какво още трябва да се случи, за да има върховенство на закона в тази държава. Нали уж за това се борят тия непрокопсаници. Може би трябва да убият някой мирен гражданин, та властите да се сетят какво пише в закона и да започнат да го прилагат такъв, какъвто е. Понеже в момента на тях изобщо не им пука за законите, защото Бойко Борисов ги обича.

Ние не щем Бойко Борисов да ни обича. Имаме си кой да ни обича. Но искаме да има ред и справедливост в тая наша клета държава. Искаме безобразията, вандалщината, хулиганщината, нападенията над хора и сгради да бъдат наказвани според закона. Защото всички сме застрашени. С коронавируса някак ще се преборим. Но с това беззаконие – даже не виждаме как, щом е толкова драго на сърцето на онзи, от когото зависи държавата да функционира като законова и правова.

Защото иначе какво излиза? Когато три откачалки извършват терористичен акт, като спират метрото и паникьосват стотици хора вътре, това е борба за демокрация. А когато партийците от ВМРО се отбраняват от нападателите си, строшили вратата им пред очите на полицията, която не си мърда пръста, това е злоупотреба с власт.

Когато настървени банди безчинстват по улиците, това е борба за законност и правов ред. А когато изтерзани от вандалствата им граждани им правят забележка, това е недопустимо от тяхна страна и трябва да бъдат линчувани.

Когато малоумници заклещват тук и там хора със заплахи и ги нападат с какво ли не, това е битка за граждански права и свободи. А когато нападнатите се отбраняват и не им остават длъжни, това е предизвикателство към тях и саморазправа.

Я стига!

Вече не молим, вече не искаме. А заявяваме, че ако властта и правоохранителните органи буквално от този момент нататък не си влязат във функциите, има сто други начина ние да се справим с безумието, което ни обсажда от месеци. Пък нека Бойко Борисов да си обича протестърите. Ако ще, и снимките им до сърцето си да носи. Нищо, че те го мразят. Той да внимава, че така ние можем да го намразим заради чадъра му над безобразията им.

Защото в нашите сърца вече нищо не остана, освен гняв и ярост. И една утеха – че изборите са скоро.

pik.bg

Facebook Коментари