Ива Николова: доц. Мангъров цица кинти в мътната вода на коронакризата

Поредната доза злъч изля Ива Николова по адрес на доц. Мангъров. Ето какво написа тя в Пик.бг:

„С тия негови „професионални“ совалки излиза, че май го прави, за да има повече заразени и болни, та Мангъров да си осигури още една-две доходоносни длъжности и функции.

Цялата тази разнопосочна активност на Мангъров и особено медийното му нашествие явно са породени от болезненото му желание да има колкото се може повече поприща, а оттам – и повече кинти. Но как би могъл да постигне това, ако пее в общия хор на специалистите за драконовските мерки срещу инфекцията. Ами никак. Затова си е избрал хитрата стратегия да ги отрича и дори попържа – и специалистите, и мерките.

Понеже такава стратегия пред нашите политици е много успешна. И назначение за шеф на COVID-отделението в Инфекциозна болница получи. На никой и през ум не му минава, че това е станало по предложение на здравния министър Костадин Ангелов. Особено като се има предвид как и Ангелов, и останалите му колеги се сдрапаха с Мангъров още на първото заседание при премиера.

И сетне върлият враг на правителството и мерките на здравните власти срещу коронавируса Румен Петков го гушва в обятията си и хуква из цялата държава по партийни тлаки и седенки да пръска словото Мангърово. А после се кордисва на седмичните брифинги на здравния министър и други представители на Националния щаб един господ знае в какво качество и с каква мисия. Още повече, че самите журналисти не проявяват ама никакъв интерес към него.

Луд ли е Мангъров, за да обитава всички тия крещящо противоположни битности. Ами – луд! Изобщо не е луд, а по най-елементарния бакалски начин си е направил простата сметчица как и колко да изцица в мътната вода на коронакризата. С най-простичките инструменти на пиара – саморекламата чрез абсурди, каквито са тезите му за справянето с пандемията. Всъщност, какви са му тезите? Като в ония реклами, които нарочно нарушават правилата за рекламиране на продукти, за да ги спрат и така да привлекат всеобщото внимание към продукта.

Явно Мангъров гледа на себе си като на не много пазарен продукт, който няма друг начин да се рекламира, освен да нарушава правилата. Каквито ги има – такива. Има мерки срещу коронавируса – лошо. Няма мерки – пак лошо.

И така цица ли цица все повече и повече. Понеже не е луд този, който изяжда два зелника, а който му ги дава. Колко ли зелника има още правителството, за да охранва този местен „титан на мисълта, бащата на българската демокрация и особа, приближена на императора“, който се родее единствено с образа на Илф и Петров – подлият и безскрупулен мним идиот Киса Воробянинов?

Един Бойко Борисов знае.“

pik.bg

Facebook Коментари