ИВА НИКОЛОВА: Гражданите да бият „Вандалите от мирните протести“!

Единственото разумно поведение, което могат да следват гражданите, е да се въоръжават – кой с каквото може по примера на „мирните протестиращи“. И във вихрещото се беззаконие и самоуправство да се отбраняват кой както може. Все пак, за разлика от келешите с ранички, тротинетки и колела, които са си просто един безмозъчен офисен планктон, по-зрялото поколение у нас и физкултура е усвоявало в училище, и на военно обучение е ходило. И все някакви умения има в тази посока.

Затова, граждани, въоръжавайте се! И не разчитайте на никакви органи на реда и на никакви власти, когато ви нападат. Такива няма.

И не се бойте от нищо. Бийте наред! В държавата царят анархия и самоуправство. Само дето не са записани в Конституцията. Но, както е тръгнало, скоро и това ще стане.

Освен коронавируса, в България от месеци вилнее една доста по-страшна пандемия, която, меко казано, може да се нарече беззаконие. И то строго охранявано от правоохранителните органи. И не само. Което дава пълно основание, вместо да се чудим има ли нужда от нова Конституция, няма ли, направо да запишем в член първи „анархия и самоуправство“ и всичко да е ясно.

Някакъв 16-годишен келеш влязъл в метрото без маска. Полицаят, призван да следи за спазването на реда и правилата в епидемичната ситуация, му направил забележка. Онзи му вдигнал скандал и „ЛЕКО“ го блъснал с колелото си. В отговор полицаят задържал келеша, ударил го и го завлякъл в полицейската стая в метрото. Келешът подал жалба срещу полицая. А полицаят е отстранен от работа. На келеша сигурно са му се извинили и са го пуснали да продължи да нарушава законите и правилата. Може и един бонбон да са го почерпили. Не от ония, с които обикновено се начерпват такива сладури.

Браво! Страхотен вдъхновяващ и пътеводен пример как трябва да се държат гражданите на публични места. И особено келешите. Нарушават законите и правилата, блъскат полицаите, а след това пишат жалби срещу тях и горди със себе си продължават да вършат същото.

Всъщност, защо да не е така, след като българската държава даде неподражаеми примери на цяла Европа и на света как закононарушителите трябва да се държат с правоохранителите – да ги замерят с яйца и бутилки, да ги ръгат с остри предмети, да ги затрупват със слама и да ги палят. А сетне да пишат възвания срещу полицейското насилие.

А какво щеше да се случи в САЩ и не само там, а навсякъде в цивилизованите държави, на един келеш, който нарушава законите и правилата, вдига скандал на полицая, който му прави забележка за негово провинение, и „ЛЕКО“ ГО блъска с колелото си? Тоест, посяга на полицая. Ами полицаят просто щеше да го гръмне на място, без изобщо да си прави труда да го арестува и да го влачи в някаква полицейска стая. И в никакъв случай нямаше да бъде отстранен от работа заради вътрешна проверка.

А на нас какво ни казва държавата с този акт – вилнейте си на воля, нарушавайте правилата и законите, както си щете, а ние ще накажем и уволним всеки полицай, който ви пречи да безчинствате. Мерси!

Впрочем, каква вътрешна проверка извършват в СДВР, при положение, че случаят е ясен като бял ден – налице е посегателство над полицай от нарушител на законите и правилата в епидемичната ситуация. Какво точно ще проверяват началниците на нападнатия полицай? Същите ония началници, които със сълзи на очи призоваваха пред камерите „мирните протестиращи“ да престанат да нападат с тежки и остри предмети и да палят със слама полицаите, които денонощно охраняват безобразията и беззаконията им.

Тук изобщо не споменаваме за безбройните набези на същите тия келеши и т.н. „мирни протестиращи“ срещу граждани по улицата и безнаказаните им словесни и физически атаки. Тяхната цел от месеци е да плашат гражданите само с появата си. Видно е вече, че властта я уплашиха още през първите дни на вандалщината си, след като тя месеци наред бездейства, а на четвъртия, когато вече и самите те се отвратиха от себе си, започнаха да наказват и разследват полицаи, които са били нападнати от тях.

И затова запевчиците на вандалите от „мирните протести“ имат право да твърдят, че протестът си е свършил работата. Така е, вижда се вече – полицаите не смеят да им кажат нищо, а гражданите да се оправят кой както може.

На оръжие, братя! Друга защита, освен себе си, нямаме.

pik.bg

Facebook Коментари