Задържаха нападателя от Лион

Задържан е заподозрян за атаката във френския град Лион. Той е бил хванат след продължило часове издирване от страна на властите.

Смята се, че арестуваният е извършителят на нападението пред православна църква на ул. “Пер Шеврие”, където бе прострелян гръцки свещеник. Задържаният не е носил оръжие със себе си.  Мотивът остава неясен. Властите са започнали разследване за опит за убийство.

Пострадалият е 52-годишният Николаос Какавелакис. Той живее в Лион от 10 години.

Освен хипотезата за терористична атака, властите проверяват и версията за личен конфликт. Възможно е да става въпрос за конфликт в малка гръцка общност в Лион. Засега обаче тази версия не е потвърдена, информират от “Ле Монд”.

Пострадалият свещеник е въвлечен в конфликти през последните няколко години. Обвинен е в авторитаризъм и финансови присвоявания от бивш монах. Свещеникът е подал жалба за клевета.

Стрелбата става три дни след атаката в катедралата в Ница, при която бяха убити трима души. Същият ден имаше опит за нападение във френския град Авиньон, а пред посолството на страната в Саудитска Арабия бе ранен охранител.

Facebook Коментари