Жената на Пепи Еврото забогатяла рязко

След скандала “Осемте джуджета” Любена Петрова е спечелила 1,5 милиона лева от продажба на имоти, като в същото време се е сдобила с луксозна къща в Бояна за минимум 2 милиона лева. Сделките са сключени в началото на октомври тази година. Стойността на тези имотни придобивки се разминава съществено с официално декларираните доходи, установи проучване на БРРД. Името на Петрова се свързва и със скъпи имоти в центъра на Солун.

Любена е съпруга на бившия следовател Петьо Петров с прозвище “Еврото”. Те са главни действащи лица в схема за изнудване и превземане на бизнес с участието на адвокати, висши прокурори и мутри, разкрита от индустриалеца Илия Златанов в серия интервюта за Антикорупционния фонд.

Златанов разказва, че потърсил помощ от Петьо Еврото за разрешаване на бизнес спор и я получил, но срещу огромна комисионна. Срещите с Еврото ставали в неформалния му офис разположен в ресторанта “Осемте джуджета”. По заповед на Еврото прокуратурата атакувала опонентите на Златанов,  но след това самият той станал жертва на групата, която превзела бизнеса му и му отнела имущество за милиони.

Ключова фигура в рейдърската схема “Осемте джуджета” е Любена Петрова – “Снежанка” от “Осемте джуджета”. На нейно име Илия Златанов издал записи за заповед като гаранция за услугите на Еврото и неговите прокурори. Илия Златанов твърди, че е получил смъртни заплахи и е принуден да се укрива в чужбина. Според него той не е единствената жертва на схемите на Еврото и неговата група, която действа от години.

Изложението на Златанов се потвърждава документално, а също и от последвалите събития. Записът за заповед става основание Любена Петрова да запорира всичките му имоти. Мутрите от “Делта Гард” на Митко Каратиста окупират фабриките на Златанов и не се подчиняват дори на съдебни разпореждания, като срещат пълно съдействие от полицията.

Какъв е пътят на парите и как се легализират доходите от престъпните дейности? Изглежда това става по класическия сценарий на имотните врътки, разкриват данните, проучени от БРРД.

Парите от “комисионните” – в имоти?

През 2016 г. все още като Павлова, бъдещата съпруга на Еврото придобива от неговите родители апартамент от 96 кв.м. в София на ул. Луи Айер. Прехвърлянето е изповяданo за символичните 100 евро на кв. м.

През 2017 г. Павлова вече е официално омъжена за бившия скандален следовател Петров, Тогава в нейната партида е вписано дарение от частни лица на терен с площ 907 кв. м. до ВЕЦ Симеоново. Дарителите изглежда са роднини на Любена, тъй като имат същия постоянен адрес в София.

Любена се сдобива в лично качество и с голяма вила в с. Кладница през 2018 г. За къщата в полите на Витоша с 430 кв.м. разгъната застроена площ младата бизнес дама плаща 313 000 лева. Няма данни за ипотека или заем за придобиването на този имот.

bird.bg

Facebook Коментари