Д-р Фауци за ваксината срещу Ковид 19

Експертът от работната група за коронавирус д-р Антъни Фаучи обяви, че ще приеме коронавирусната ваксина, разработена от Pfizer, след като лечението бъде одобрено от FDA.

Фаучи каза, че се доверява на производителя на лекарства след съобщението, че е разработил експериментална коронавирусна ваксина, която е показала 90% ефективност в опитите.

Фаучи дори одобри ваксината да бъде одобрена, след като бъде завършена, и насърчи американците да я възприемат, когато тя стане публична.

„Имам доверие на Pfizer“, каза Фаучи във водещата на MSNBC Андреа Мичъл във вторник. „Вярвам на FDA. Това са мои колеги от десетилетия, кариерни учени.

„Ако погледнат тези данни и кажат, че тези данни са солидни, нека продължим и ги одобрим.

„Ще взема ваксината и ще препоръчам на семейството ми да я вземе.“

Секретарят по здравеопазване и хуманитарни услуги Алекс Азар заяви, че смята, че ваксината ще бъде разпространена на обществеността до пролетта.

„Надяваме се, тъй като това е толкова ефективна ваксина или ефикасна поне в изпитването, че след разумен период от време ще получим ваксина на всеки, който иска и има нужда от нея, и се надяваме, че това ще бъде преобладаващото мнозинство от страната , каза Азар. „Защото с ваксина, която има този потенциал, това, заедно с продължаването на мерките за обществено здраве, наистина трябва да ни измъкнат от тази много трудна ситуация, в която сме попаднали.“

„Така че ваксината е много, много важен инструмент за прекратяване на тази пандемия, както в страната, така и в международен план.“

Facebook Коментари