Джамбазки за полицейското насилие: В същия ден полицаи бяха замеряни със слама

Евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки изрази съмнение по повод намеренията на служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков и депутата от „Изправи се БГ! Ние идваме“ Николай Хаджигенов да разпространят точно в този момент стари кадри от камери, заснели сблъсъците на протестиращи с полицаи по време на митингите през миналата година.

„Тук има две страни – нека не забравяме, че в същия ден полицейски служители бяха замеряни със слама и беше направен опит да бъдат запалени. Някой одобрява ли да бъде запален жив човек?“, попита в ефира на Нова тв Джамбазки.

„Минути преди тези кадри полицейски служители бяха нападани с павета и с бомбички“, припомни евродепутатът и добави: „Къде е отговорността на хората, които бяха организатори на тези протести?“

„Кой е укривал кадрите? Тя бяха пускани няколко пъти вече в съда. За какво укриване говорим, след като тези кадри са виждани в съда“, отсече представителят на ВМРО

„Интересно е защо излизат сега тези кадри. Виждам поведението и разправията на кандидатите за власт и според мен се търси начин за да се снеме вниманието от тях“, изрази съмнение Джамбазки и уточни, че никой не е потърсил отговорност от организаторите на протеста.

Евродепутатът коментира и задаващата се бежанска криза в страната и новата вълна от мигранти, която ни залива. „По време на така мразеното управление, от което беше част и ВМРО, имаше нулева миграция. Ще настояваме това да се запази и сега“, категоричен е евродепутатът.

Pik.bg

Facebook Коментари