Джамбазки: В Брюксел полицията използва водни оръжия и троши глави

Ангел Дамбазки бе подложен на натиск от водещия в бТВ Антон Хекимян за нападението над централата на ВМРО.  Той започна да повтаря един и същи въпрос дали евродепутатът е хвърлял пиратки, на което Джамбазки непрекъснато отговаряше, че е отговорено адекватно на нападението от страна на протестиращите.

Но това не удовлетвори водещия, който продължи повторението на въпроса си. „Вие очевидно симпатизирате и подкепяте тази група хора, която протестира и не питате защо те идват да трошат централата на ВМРО. Това е същественият въпрос“, контрира го нееднократно Джамбазки. Евродепутатът се включи от ВМА, облечен в защитни дрехи, тъй като е доброволец в болницата в битката с COVID-19.

Отговорихме адекватно на хора, които нападнаха нас и сградата, която беше пълна с хора. Вие ще им изиграете един танц ли, попита реторично Джамбазки в отговор на въпросите на напористия Хекимян.

Саморазправа е правен термин и ви съветвам да не го използвате, ние се защитавахме от хора, които ни нападнаха и започнаха да трошат вратата ни. Вие сте пристрастни, отсече Джамбазки.

Когато някой е дошъл да троши вашата врата у вас, г-н Хекимян, ще реагирате по същия начин. Пуснете кадрите,  от които се вижда, че тези хора трошат и взломяват и че до тях стои полицията, допълни той.

Не е ли важен въпросът защо някой троши чужда собственост. Ние сме ВМРО, не сме филателисти, с моите уважения към последните, заяви евродепутатът.

Нашето оръжие е пожарният шланг. Ако трябва да бъдем обективни, шлангът беше единственият начин някой да не бъде наранен. Ако тези хора бяха нахлули вътре, щеше да се стигне до физически сблъсък. Кое е по-добре – да се биеш с тях по етажите ли?, коментира още активистът от ВМРО.

На въпрос дали така ще реагира, ако това стане в Брюксел, Джамбазки бе категоричен, че там поицията използва водни оръжия, разпръсква и дори троши глави.

Задавате ми въпроси тип Наталия Кобилкина.

Аз съм човекът, който взе решение да защити нашата собственост и животът и здравето на хората в сградата, обясни той.

Питате ли ги тези хора откъде имат пиратки. Имат ли право те да трошат, имат ли право да хвърлят пиратки. Ние просто отговорихме адекватно. Тези пиротехнически средства се продават в търговската мрежа. Ако не бяха хвърляли по нас и ние нямаше да отговорим така, каза още евродепутатът.

pik.bg

Facebook Коментари