Доктор-депутат изригна: Стига лъжи, половината COVID пациенти са здрави!

Депутатът от БСП Георги Михайлов, който е професор по онкология, е бесен от разпространяването на явни лъжи от НОЩ и правителството. Според него ситуацията с COVID-19 в България не е чак толкова тежка, но се залага на паниката и страха.

„Искам хората да ме чуят, COVID-19 не е опасна инфекция, смъртността при него е 3 на 1000, няма от какво толкова да се страхуват. Лечението на коронавируса е както на всички останали респираторни заболявания.“ – разкрива лекарят.

Според него основният проблем на България си остава лошата здравна система. Няма достатъчно уреди за дихателна реанимация, но и няма достатъчно медицински персонал. Повечето от лекарите и медицинските сестри са в пенсионна или предпенсионна възраст, а няма кой да ги смени.

Проф. Михайлов твърди, че основната причина за смъртността на хората си остават заболявания като диабет, рак, инфаркт, белодробна недостатъчност и прочие, а не коронавирусът.

„Не мога да разбера защо досега никъде по света не е направено социологическо тестване на населението. Само така ще се разбере колко реално са заразените. В момента съобщават само някакви цифри, които не говорят нищо. Какво значи 2000 заразени от 12 000 тествани? На какъв принцип са тествани тези 12 000? От ковид-отделенията ли си ги избрал, от хора със симптоми или на случаен принцип? Ако е последното, тогава защо не съобщават какъв процент от цялото население е зарезен? Попитах НОЩ защо не направят социологическо тестване, а те ми отговориха, че това давало само моментната ситуация и затова нямало смисъл от него, което е извън всякакъв професионализъм.“ – възмущава се онкологът.

Източник: Skandalno.net

Facebook Коментари