Б.Б: Завършихме годината с най-ниския дефицит и външен дълг в Европа(ВИДЕО)

Премиерът Бойко Борисов продължава инспекциите в страната. Той е на посещение в компания за производство на бойлери във Варна, където ръководството му благодари за мярката 60 на 40 и признаха, че са успели благодарение на нея да запазят всичките си служители. С Борисов е и социалният министър Деница Сачева, на която от фирмата също изказаха благодарности за подкрепата. Министър Сачева пък заяви, че във Варна са запазени много работни места, а предприятията дори развиват и производството си.

Премиерът съобщи и за втората пратка на ваксините у нас, като се очаква до няколко дни и третата доставка, за да стартира втората фаза на имунизация – за възрастните хора и учителите. Той съобщи, че е провел разговор с образователния министър Красимир Вълчев да старта на учебния процес на живо при най-малките до 4-и клас и нямат притеснения. 

„За радост и българските лекари се научиха да лекуват, защото март месец не знаехме какво да правим. В пъти са повече оздравелите, имаме ваксини и се надявам до месеци да си върнем нормалния начин на живот. Завършихме годината с най-ниския дефицит и външен дълг в Европа“, заяви премиерът. Той отправи апел да повече оптимизъм и ваксиниране.

Facebook Коментари