Броят на жертвите на чудовищното земетресение в Измир расте 

Усилията за търсене и спасяване продължават в 12 разрушени и повредени сгради. 48 души персонал, 16 превозни средства и мобилни кухни и оборудване, които могат да обслужват 25 500 души, бяха изпратени в региона от турския Червен полумесец

Усилията за търсене и спасяване продължават в 12 разрушени и повредени сгради. 48 души персонал, 16 превозни средства и мобилни кухни и оборудване, които могат да обслужват 25 500 души, бяха изпратени в региона от турския Червен полумесец“.

Губернаторът на Измир Явуз Селим Кьошгер каза: „Близо 70 от нашите граждани бяха спасени живи. Бедствието не премина от нашите области, имаше частично цунами в Сеферихисар. Има информация, че един от нашите граждани е ранен. Държавата е мобилизирана с всички сили. Няма сграда, която нашите екипи да не са достигнали. Всички сградите са достигнати „, каза той. 

В резултат на спасителни дейности 4-ма души са спасени от развалините, те имат наранявания. Ранените са откарани в болница с линейка. Президентът Реджеп Тайип Ердоган е провел телефонни разговори с ръководителя на АФАД Мехмет Гюлюоглу и губернатора на Измир Явуз Селим Кьогер във връзка със земетресението в Измир. По време на разговорите президентът Ердоган е получи информация за земетресението и усилията за търсене и спасяване в Измир.

Facebook Коментари