Борисов: Вчера моловете бяха пълни, това беден народ ли е?!(ВИДЕО)

Премиерът Бойко Борисов е на поредна инспекция в страната, този път в Родопите. С него са и финансовият министър Кирил Ананиев, образователният Красимир Вълчев и зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков.

На място хората помолиха премиера да се погрижи за подпорна стена, която чакали от 30 години и била уж укрепена по времето на Тройната коалиция. В действителност обаче не била направена и отново имало проблеми. 

„Добре, ще огледаме сега и щом може да се работи и няма сняг, се заемаме. Но вие да сте ни свидетели, че нищо не е направено. 

Защото те са толкова нахални и нагли, че ще дойдат и ще кажат, че правим втора цена, която е имало, а то няма.

Каквото сме поели ангажимент в Родопите сме го направили“, отсече Борисов.

„Това, което сте направили от Юндола насам е много хубаво. Благодарим“, казаха на място местните жители. 

„Всичко сте направили и искаме сега и към Малко Чолаково да ни направите пътя“, заявиха жени пред местното училище, което е чисто ново и Борисов дойде да го инспектира. 

„Училище-дворец! Прекрасно е“, възкликнаха хората на място и аплодираха дълго премиера. „Ето как се протестира. Това е оценката на хората“, каза мъж, който отсече, че оставка не трябва да се подава и заявиха, че Борисов е единственият, който мисли за тях и се радват, че могат на живо да го видят.

„Корнелия и Радев викат, че хвърлям парите от джипката, а то ето – ето го пътя, ето го училището“, коментира Борисов пред новото школо. Кметът му показа къде предстои да се строи и физкултурен салон, а премиерът заяви, че той е планиран в бюджета и пари ще има. 

До месец министър Вълчев заяви, че ще има нови чинове, дъски и всичко ще е готово за децата, когато се върнат на училище.

В същата сграда са предвидени помещения и за целодневна детска градина, кино, театрална сцена и музей, разказа на място директорът. Той заяви също, че всички деца са обезпечени 100% с интернет и електронни устройства за онлайн обучението и няма никави проблеми. 

Министър Вълчев заяви, че има одобрена програма за над 200 лева за нови детски градини и училища.

„Довършваме тези две махали, които хората искат, за да може да се затвори този цикъл. Ако нямаше пандемия е не беше толкова трудно за света, щях да бъда по-усмихнат и саркастичен, но България никога повече от сега не се е нуждаела от съвместни действия.

Въпреки, че вчера държавният глава използва много тежки думи, че бюджета, който сме създали не е добър, а даваме толкова много. А евтините приказки, че от джипа се разхвърлят пари, се вижда колко са верни – децата учеха в землянки, а сега виждате какво училище ново имат. Нямаше и пътища.

Как на тези хора да им кажем, че са български граждани, като нямат детска градина, пътища, училище, а сега виждате?!

Действията говорят повече. Ето сега с новия бюджет на разрухата помагаме на всички. А никой не знае кое ще е следващото правителство, но ние се готвим така, че да бъде изпълнен за цялата година бюджетът“, каза Борисов, ползвайки определението на Радев за най-социалния досега бюджет у нас. 

„Не само извадихме страната от финансовата криза, когато ми се подиграваха, че пицата е постна, БВП беше към 56 млрд, а сега в кризата е 119 млрд, лв., не само извадихме и стабилизирахме финансите, но тази година ни приеха в европейския финансов съюз на най-стабилните държави и чакалнята на еврозоната.

Втория път заварихме изтърбушената КТБ 4.7 млрд. лв. дупка, която работихме да запушим и ги възстановихме.

Тогава платих, уважаеми Радев, двата руски реактора за Белене. Плюс неплащането на сметките на американските централи –  общо над 6 млрд. тръгнахме на минус и изправихме държавата. 

Кое ви дава право да ми кажете, че е разруха?!“, попита Борисов.

„Световната кредитна агенция „Мудис“ ни вдигна кредитния рейтинг. Аз силно подозирам този човек, Ананиев, получава ти се, излиза Радев да овори, а след това вденага някоя световна кредитна агенция опровергава всичко. Снощи „Стандарт енд пуърс“ пак ни дадоха добър рейтинг и стабилна перспектива. Най-голямата прогнозираща в света агенция и всички инвеститори ги четат, казва че в България има стабилна перспектива. „Фич“ също ни даде висок рейтинг.

Вчера излезе Радев и веднага го зашлевиха. Както и перспективата за следващата година – „разрухата на Радев“ остава стабилна.

А очакванията на агенцията са бързо възстановяване на икономиката и гарантиране разтеж за следващите две години. 

Всеки път като се излее на Радев злобата, излиза световна агенция и го зашлевява“, отчете премиерът Борисов, шегувайки се с министър Ананиев как всеки път прави така, че най-големите рейтингови агенции ни отличават след думите на Радев.

„За разлика от други държави, ние лятото пуснахме всичко, когато нашите съседи затваряха, ние пуснахме икономиката за работи.

Нас може да ни обвините, че говорим неистина, но тези хора, тези световни агенции, ги слуша целия свят.

Видяхте вчера въпреки пандемията, моловете бяха пълни, това уплашен и беден народ ли е?! Нека купуват, това е хубаво.

Ние бяхме от седемте държави, които първи сложихме програмата за възстановяване.

България се развива правилно, харчи толкова, че и бизнесът, и работещите, и пенсионерите да имат повишени доходи! Имаме стабилни финансови резерви, членове сме на банковия съюз!“, каза Борисов.

pik.bg

Facebook Коментари