Борисов: Вируса е страшен. По-лесно щеше да ни е, ако ни бомбандират

Борисов призова за единство на българите, за да се справим с коронакризата

Нека не се разделяме тези 1-2 месеца, докато трае пандемията. Не искам да се заяждаме, а да успокоим народа, да сме спокойни и да се излекуваме. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на посещение в село Биркова, Община Велинград, където инспектира новото Основно училище „Д-р Петър Берон“.

„Ако математическата формула е вярна, ние действително ще успеят болниците да отдъхнат. Гинат хора и потъват икономики. Ако бяха бомби, щеше да е лесно, защото щяхме да го виждаме“, каза премиерът.

„Вие представяте ли си каква загуба е всичко това на света. Бой по нея, за да можем да излезем от всичко това. Ние сме на фронта, не случайно се казва, че всичко това е война“, каза Борисов.

„Министър Ананиев направи бюджет, с който да може максимално много пари да отидат при хората, в най-голям кръг от хора. Хората на първа линия получиха възнаграждения, облекла, маски, всичко необходимо. Убеден съм, че след кризата, когато и европейската икономика тръгне, ние първи ще излезем от кризата.

Първи затворихме пролетта, за да се подготвим за пандемията, последни затворихме сега и изчакахме, защото бяхме готови.

Виждате и как затваряме – само да не може да се отиде в ресторантите и кръчмите, всичко друго работи“, посочи Борисов.

Премиерът още веднъж призова за единство на българите, за да се справим с коронакризата. „В тази война трябва консолидация“, подчерта той. 

blitz.bg

Facebook Коментари